Friday, March 27, 2015

Vitamin untuk Masalah Tangan Kebas

Assalamualaikum dan salam vitamin cinta. Mencari suplement untuk Tangan Kebas?? Shaklee membantu anda


Masalah kebas pada anggota badan adakalanya sangat merimaskan dan boleh mengganggu tugasan harian kita. Bayangkan apa yang akan berlaku sekiranya tangan anda mengalami rasa kebas- kebas ketika memandu...sangat berbahaya dan boleh mengancam nyawa juga bukan? 

''Seorang pelanggan saya yang merupakan seorang guru, mengadu bahawa masalah kebas pada tangan beliau semakin serius...hendak menulis pada papan putih pun 'marker' boleh terjatuh..."

Tapi, kalau tangan atau mana-mana anggota sekali pun yang mengalami rasa kebas, pastinya kita tidak selesa untuk melakukan aktiviti harian. Jom kita lihat apa punca yang menyebabkan rasa kebas boleh terjadi?


Punca Kebas pada Tangan

  • Penggunaan tangan yang berlebihan contohnya kerja menaip, tukang jahit, menulis tanpa dengan sangat kerap boleh mendorong ke arah kebas pada tangan.
  • Menggunakan tangan dengan kuat secara berulang-ulang kali, misalnya kerja2 di kilang jentera berat atau mesin yang bergetar berterusan.
  • Disebabkan oleh penyakit akibat gangguan hormon seperti diabetes, tiroid, masalah menopaus dan mungkin juga disebabkan oleh takungan cecair badan bagi wanita hamil.
  • Kebas juga boleh berlaku jika pergelangan tangan kita pernah cedera.
  • Faktor jantina. Wanita berisiko lebih 10 kali ganda lebih tinggi berbanding lelaki. Mungkinkah kerana wanita lebih banyak membuat kerja rumah berbanding lelaki???
  • Faktor usia. Kebas mudah berlaku kepada mereka yang berusia 40 tahun ke atas.
Tahukah anda?

Jika terlebih guna, saraf median pergelangan tangan akan tertekan dan inilah yang akan mengakibatkan rasa kebas pada tangan.

Bagaimana Shaklee Membantu anda?

Jadi, apakah suplemen yang perlu anda amalkan untuk mengatasi masalah kebas- kebas pada tangan? Di bawah adalah cadangan suplemen terbaik bagi mereka yang mengalami masalah ini. Berikut adalah suplemen yang sesuai diamalkan oleh mereka yang punya masalah kebas :


1. B Complex ~ kebas pada anggota badan merupakan tanda badan kita kekurangan vitamin B12. Jadi, pengambilan vitamin B Complex amat sesuai kerana mengandungi 8 jenis vitamin B termasuk vitamin B12. B Complex Shaklee merupakan kumpulan vitamin B yang paling lengkap. Dan yang paling penting ianya bukan diperbuat daripada tar jalan raya seperti vitamin B Complex sintetik yang banyak terdapat di pasaran.


2. Omega Guard ~ Minyak ikan berfungsi sebagai anti radang pada sendi dan saraf. Rasa kebas juga boleh disebabkan oleh masalah sistem saraf yang lemah. Ia juga berfungsi untuk melancarkan aliran darah ke seluruh badan. Omega Guard Shaklee adalah bebas daripada logam berat kerana telah melalui proses penyulingan yang ketat dan terkawal. Minyak ikan Shaklee diekstrak daripada isi ikan dan bukannya daripada hati (liver). Hati adalah tempat pemprosesan segala bahan kimia yang masuk ke dalam badan. Jadi, ia kurang sesuai untuk dijadikan sumber minyak ikan yang selamat.


3. Ostematrix ~ Sangat berkesan untuk membantu proses pengecutan pada otot dan saraf dengan sempurna supaya tekanan darah dapat berjalan dengan lebih lancar. Turut membantu penyerapan kalsium ke dalam badan dan memperkuatkan tulang dan gigi.Jika anda juga mempunyai masalah kebas pada mana-mana anggota badan, anda juga boleh mencuba suplemen ini. Keistimewaan lain set ini ialah, ia mampu mengatasi stress, mengurangkan masalah darah tinggi, membantu tidur yang lebih lena, mengurangkan lenguh-lenguh pada badan, mendapat kulit yang lebih cantik, serta mengelakkan masalah sembelit yang dialami. 

Testimoni tangan kebas hilang dengan vitamin SHAKLEE :
Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM65 sahaja seumur hidup dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti.

Setiap pembelian akan disertakan dengan special ebook percuma.

Boleh hubungi or whatsapp 
Adrina 019-9673391.

0 comments:

Post a Comment