Tuesday, March 24, 2015

Bagaimana Kalau Entry Blog Tak Publish Automatik di NetworkedBlogs??

Assalamualaikum dan salam vitamin cinta. Sambungan dari entry sebelum ni mengenai


Seperti yang kita tahu, NetworkedBlogs ni membolehkan entry blog anda secara automatik di post di social media korang like your wall FB, FB Page, and twitter.  tapi kali ni adrina nak sharing Bagaimana Kalau Entry Blog Tak Publish Automatik di NetworkedBlogs anda!

Senang jee sebab memang kadang-kadang kalau dah post entry di blog, bila adrina buka FB tengok, tak de post pon...so apa lagi, search google macam tak jumpe jawapan dalam bahasa melayu..tu yang saje buat entry ni lepas godeh-godeh di NetworkedBlogs...hehe

Step dia macam ni:

1) Login NetworkedBlogs anda di sini.



2) Anda akan berada di home page



3) Click Blogger Dashboard



4) Anda akan berada di Dashboard. Click blog yang anda dah register (tengok anak panah comei tu..hehe)



5) Anda akan berada di page Blog di NetworkedBlogs. Dekat sini akan senaraikan entry blog yang telah di publish secara automatik di FB, FB Pages and twitter anda. Kalu takde tersenarai disini, memang entry tu tak post secara automatik lagi...



6) Click Pull Now. dan nanti entry yang baru tu akan ada di list bawah tu...try tengok FB, FB Pages dan Twitter ada ke tak entry blog tu..mesti ada! hehe



7) Cara lain, boleh click Refresh Thumbnail bawah ni..Entry blog anda pun akan ada di list bawah tadi....


Siap! senang kan??? mudah jee dengan NetworkedBlogs...Boleh try!all the best yee =)

==============================

Nak order Shaklee?? Adrina pos kan untuk anda! Setiap pembelian akan diberikan special ebook untuk anda.Boleh whatsapp 

Adrina 019-9673391


Reactions:

0 comments:

Post a Comment