Tuesday, March 24, 2015

Tambah Widget NetworkedBlogs di Blog Anda

Assalamualaikum dan salam vitamin cinta. Sambungan dari entry sebelum ni iaitu:



Kali ni adrina nak sharing cara macam mana nak tambah Widget NetworkedBlogs di Blog anda macam dalam blog adrina ni..


Step macam ni mudah sangat!

1) Login NetworkedBlogs anda di sini.

2) Anda akan berada di home page


3) Click Blogger Dashboard


4) Anda akan berada di Dashboard. Click Get Widget (tengok anak panah comei tu..hehe)


5) Copy HTML yang tertera tu...


6) Masuk blog anda.  Click Layout. dan Add a Gadget.


7) Pilih HTML/Java Script


8) Paste HTML yang copy atas tadi. Save. dan siap!


9) Click Save Arrangement


Boleh View Blog anda..mesti ada widget NetworkedBlogs dekat blog....Selamat Mencuba!

==============================

Nak order Shaklee?? Adrina pos kan untuk anda! Setiap pembelian akan diberikan special ebook untuk anda.Boleh whatsapp 

Adrina 019-9673391





Reactions:

0 comments:

Post a Comment