Tuesday, March 24, 2015

Daftar Blog di NetworkedBlogs untuk Naik Rank Blog Anda!

Assalamualaikum dan salam vitamin cinta. Nak taw macam mana nak senang post entry blog di social network macam FB, Twitter, or page FB? Cara dia kena register di NetworkedBlogs



Apa itu NetworkedBlogs.com?

It’s a user-generated blog directory that provides a simple way to get more exposure for your blog.

In their system your blog gets it’s own page, listing in their directory, and can be easily syndicated to Twitter and/or Facebook.

Maksud mudahnye adalah, dengan adanya NetworkedBlogs ni, korangnya blog boleh dikenali ramai dan enty yang korang publish di blog akan secara automatik post di FB wall korang, FB page or twitter korang taw...! =)

Yang penting korang kena lah ada FB akaun, page or twitter dulu okaiss! hehe

Kenapa Kena Add Blog di NetworkedBlogs?
  • It’s a great promotional tool!
  • Get a listing in their blog directory
  • Syndicate your content to Facebook easily
  • Promote your blog on your Facebook fan page and personal profile
  • Give fans an easy way to follow your blog on Facebook where they’re already at
  • Add a box of “faces” to your website to display your following
  • And it’s free for the basic features!

So, kali ni adrina nak share macam mana nak register NetworkedBlogs ni...jom2...

Cara Register NetworkedBlogs

Okay, adrina akan guide macam mana nak guna NetworkedBlogs ni okay...Ade dua part yang kena paham dan buat...

PART 1: REGISTER BLOG ANDA DI NETWORKEDBLOGS

  • Firstly, korang kena ada Blog dulu laa ye...kalau takde, boleh belajar buat blog disini.
  • Lepas dah ada blog, boleh register NetworkedBlogs disini.
  • Lepas dah login di NetworkedBlogs, kena click Register a New Blog
  • Isi maklumat blog korang ye..jangan risau, boleh jugak edit kemudian kalau nak ubah nanti..


  • Kena confirm kan author. Click YES

  • Lepas register, akan appear confirmation page yang menyatakan blog dah berjaya berdaftar!


  • Boleh rate blog korang dan invite people untuk follow,edit dan share now.


PART 2: SYNDICATION BLOG ANDA DI FB, TWITTER OR FB PAGE

Mesti ada yang tak taw apa itu syndication kan...maksud senang mcam ni, setiap kali korang publish entry di blog, akan secara automatically entry tu akan di post di FB wall korang, FB Page and Twitter korang...

So senanglah, blog korang nk dikenali ramai! mudah kan...hehe Jom adrina share cara nak synchronize!

  • Bila korang dah berjaya masuk NetworkedBlogs, korang akan nampak home page dia macam ni:


  • Click Blogger Dashboard
  • Click  Syndication (tengok anak panah bawah ni)
  • Kena pilih nama blog korang:
  • Kena Add dekat mana yang korang nak publish entry blog korang tu..Contoh macam kat bawah ni...Maximum 3 place je boleh post..kalau nak lebih, kena bayar..hehe
  • Last sekali, korang nye entry blog lepas ni akan di post secara automatically selepas korang publish entry blog. dan boleh Customize Post.

Siap dah synchronize blog korang! senang jee...tapi kena rajin godeh-godeh laa nak paham kan satu2..hehe

Semoga berjaya!




=============================================


Nak order Shaklee?? Adrina pos kan untuk anda! Setiap pembelian akan diberikan special ebook untuk anda.Boleh whatsapp 

Adrina 019-9673391.



Reactions:

0 comments:

Post a Comment