Wednesday, November 5, 2014

Set Produk Rangkaian Rumah SHAKLEE

SHAKLEE PUCHONG : 
Rumah Bersih Berkilat-kilat dengan GET CLEAN SHAKLEE

Assalamualaikum dan salam vitamin cinta.  Buat pengetahuan semua, Shaklee bukan sahaja tertumpu kepada vitamin kesihatan semata-mata sebabnya Shaklee juga ada mengeluarkan PRODUK RANGKAIAN RUMAH yang diberi nama:


Get Clean Shaklee



Di luar negara, produk rangkaian rumah Get Clean Shaklee sangat popular kerana para surirumah dan ibu-ibu yang pentingkan kebersihan rumah dan dalam pada masa yang sama ingin menjaga kesihatan sekeluarga sangat penggemari Get Clean Shaklee ni. 


Set Get Clean Home Shaklee mengandungi rangkaian produk seperti :



  1. Basic H 
  2. Soft Fabric 
  3. Fresh Laundry
  4. Hand Dish Wash

Kenapa kena pilih GET CLEAN SHAKLEE?
  • Tiada bahan kimia, Tidak bertoksik, Tanpa gas beracun, Tanpa bahan pewangi
  • ph seimbang, Tanpa klorin, Menanggalkan kotoran berminyak dan Kepekatan berganda.
  • Selain dari supplement dan product kesihatan, Shaklee juga menitikberatkan soal kebersihan luaran.
  • Shaklee telah menghasilkan satu set GET CLEAN CONCENTRATE SET yang sememangnya:
Natural

Biodegradable

Concentrated

Hypoallergenic

No phosphates

No chlorine


Alat pencuci dan pembersih rumah yang berada dipasaran sekarang kebanyakannya mempunyai kandungan kimia dan pewangi yang boleh membahayakan kesihatan terutamanya bahaya kepada anak-anak kecil yang berada di rumah. 



Bahan pencuci dan peluntur yang berbau tajam dan berasid sangat laa kurang menyenangkan terutamanya peluntur digunakan semasa mencuci tandas. Tajam berasid. Menusuk ke dalam liang pernafasan.



Selain dari itu, terdapat bahan kimia yang boleh membawa kepada kerosakan kulit dan badan kita seperti ammonia, boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan, morfolin yang boleh merosakkan hati dan ginjal, butyl cellosolvemembuatkan rasa menusuk dan tajam pada hidung bila kite bau.


Produk GET CLEAN SHAKLEE

1) FRESH LAUNDRY CONCENTRATE SHAKLEE




Antaranya perkara-perkara yang buat saya teruja dengan produk ni:



✔ Bila buka je plastik sabun, bau yang menusuk lembut dan tak buat saya sakit tekak

✔ Saya hanya perlu guna 1tbsp untuk muatan 8kg cucian biasa

✔ Kain yang dicuci semakin kelihatan baru saban hari (not like some where warna makin pudar dan kain cepat mereput)

✔ Bila cuci baju kerja husband, I tak perlu spray prewash spray. (*kekadang spray pun tak hilang daki)

✔ Dah tak risau kulit alergi bila pakai kain yang dicuci dengan Fresh Laundry Concentrate Shaklee



Kebanyakan serbuk pencuci mengandungi bahan perengsa yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan dan mengakibatkan reaksi alahan. Triethanolamine dodecylbenzenesulfonate merupakan salah satu sejenis bahan perengsa yang disenaraikan oleh EPA (Pertubuhan Pemuliharaan Alam Sekitar Amerika) sebagai bahan berbahaya. 



Bersentuhan dengannya mampu menyebabkan kerengsaan atau kesan terbakar pada kulit dan mata manakala sentiasa terhidunya pula akan merengsakan hidung, kerongkong dan paru-paru seterusnya membawa kepada masalah batuk, asma atau sesak nafas. Kulit yang bersentuhan dengannya akan menjadi kering, gatal dan mengakibatkan masalah alergi kronik dan ruam.

Fresh Laundry Concentrated tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

2) SOFT FABRIC CONCENTRATE 


Soft Fabric Concentrate merupakan pelembut baju yang diekstrak secara semulajadi tanpa toksik, fosfat dan bahan kimia yang berbahaya.

Ia menjadikan cucian baju anda lebih lembut, wangi, kurang kedutan dan paling penting sangat mesra tangan dan alam


3) BASIC H CONCENTRATE SHAKLEE

Ciri-ciri utama Basic H2o:

Kepekatan yang tinggi - 16 auns (473ml) dan boleh dibancuh sehingga kepada 48 gelen (182 liter) larutan pembersih berkuasa apabila dilarut dengan air.

Pembersih serbaguna dan berkuasa menghilangkan kotoran, gris, dan kotoran dari mana-mana permukaan dan boleh ditanggalkan. 

Bancuh mengikut arahan

Tidak perlu dibilas, tiada kesan comot, dan tiada kesan calar.

Tanpa Toksik

Asli

Surfaktan biodegradasi

Panduan cara bancuhan:

1) Pembersihan biasa:

16oz botol kecil ini mampu menghasilkan sehingga 48 gelen bancuhan yang selamat namun benar-benar berkuasa.

2) Untuk pembersihan serba guna:

tambah 1/4 sudu besar ke dalam 16oz air -bancuh dalam Spray bottle.



3) Mencuci tingkap dan cermin:

2 titisan mix with 16oz water in Spray Bottle


4) Lantai:
1 sudu besar mix with 1 gelen air

5) Menanggalkan gris 
  • microwave oven dan dapur - 1 setengah sudu besar mix with 16oz air ( in Spray Bottle)
  • gris enjin, tapak periuk atau kuali - 2 oz Basic H with 1 gelen air
Lain -lain kegunaan:
  • Anti kutu
  • Melegakan ekzema
  • Melegakan gigitan serangga
  • Pencuci sayuran dan buah-buahan. Menghilangkan racun rumpai, kekotoran dan lilin makanan
  • Baja tumbuhan - Add a few drops to warm water, then water your indoor or outdoor plants. The Basic H2 solution will make the ground soluble to the water, thus making your plants much healthier than with regular water.
  • Racun rumpai - Dilute your Basic H2 to a couple of drops per spray-bottle, then spritz your plants as part of your regular routine. Not only will the bugs stay away but you might also find that they are bigger and healthier, as well.

4) HAND DISHWASH CONCENTRATE SHAKLEE

Get Clean Dish Wash ternyata:

✔ Lembut pada tangan

✔ Semulajadi, berasaskan tumbuh-tumbuhan

✔ Tahan lama kerana kepekatannya..mmg betul

✔ Menjadikan pinggan bersih berkilau

✔ Hanya beberapa titisan dapat mencuci timbunan pingan mangkuk di dalam sinki


Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate. Kedua-dua kandungan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata.

DishWash Concentrated tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Perbezaan Shaklee dengan Produk Rangkaian Rumah lain!!

Selamat
Tidak bertoksik
Hipoalergenik
Tanpa klorin
Lembut pada tangan
pH seimbang
Tanpa bahan kimia berbahaya
Berkesan

Amat berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
Formula pekatan yang hanya sedikit diperlukan untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak
Buih Sabun yang lebih tahan lamaMesra alam

Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
Biorosot
Tanpa fosfat
Bungkusan boleh dikitar semula
Tanpa bahan pewarna
Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

Jadi, jika berminat untuk mendapatkan SET GET CLEAN SHAKLEE dengan harga dan konsultasi istimewa dari Adrina, boleh terus whatsapp adrina ye. =)


===============================================

BERMINAT UNTUK DAPATKAN VITAMIN SHAKLEE?

Boleh WhatsApp
Adrina 019-9673391

✿ FREE SPECIAL CONSULTATION ✿
✿ FREE SPECIAL e-Book ✿

Jika nak Adrina COD area PUCHONG, SRI KEMBANGAN, USJ, SHAH ALAM, BANDAR KINRARA, PUTRA HEIGHT boleh hubungi Adrina untuk temujanji. 

Adrina akan pos ke alamat ke seluruh Malaysia jika anda di luar kawasan ;)

====================================

BERMINAT UNTUK DAPATKAN HARGA AHLI?


***Yuran menjadi ahli Shaklee seumur hidup hanyalah RM65. RM10 dikenakan oleh pihak Shaklee untuk kos penghantaran KIT SHAKLEE ke rumah anda bagi tujuan pengakrifan ID. Tetapi, jika Adrina sendiri COD KIT SHAKLEE untuk ahli baru. Tiada sebarang cas penghantaran dikenakan. Hanya RM65 dan baki akan dipulangkan kepada anda semasa COD jika anda bank in RM75.

✿ TQ. SIHAT BERSAMA VITAMIN CINTA ✿
Reactions:

0 comments:

Post a Comment