Tuesday, November 4, 2014

Set Terbaik Untuk Wanita Menopaus

PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG:  
Tidaaakkkk!! MENOPAUS!!!!


Wanita dan menopaus memang tidak dapat dipisahkan. Apabila umur wanita semakin meningkat dan menghampiri ke 40 tahun ke atas pasti akan mengalami suatu proses di dalam badan iaitu menopaus.

Menopaus is the point at which a woman stops ovulating and menstruation cease, indicating the end of fertility.
–Prescription for Nutritional Healing


Beberapa tahun sebelum wanita mengalami menopaus, ovary secara perlahan-lahan mengurangkan penghasilan hormon untuk estrogen, progestreron dan testosterone. Ini dipanggil proses perimenopause. 

Proses menopaus memang berkait rapat sangat dengan hormon dalam badan. Secara tidak langsung memang menpengaruhi mood dan pembawakan kita. Contoh paling senang la tengok la bila perempuan datang haid kan. Memang serba tak kena je satu badan kan. Hehehe…

Antara simptom-simptom menopaus adalah:
  • Kulit sentiasa kering dan menjadi ruam-ruam merah disebabkan kepanasan. Ini disebabkan hormon estrogen semakin menurun. Estrogen bertindak untuk memastikan kulit badan lembap.
  • Sakit kepala
  • Insomnia
  • Mudah lupa
  • Menurunkan kemahuan sexual
  • Alat keintiman sentiasa kering
  • Perubahan pada berat badan
  • Rambut keguguran.
Memang banyak sangat perubahan yang terjadi tidak kira secara fizikal ataupun mentalnya. Wanita yang berada di ambang umur 45 tahun ke atas dan mengalami tanda-tanda seperti di atas memang secara dalaman pasti akan berasa tertekan. Kerana kelihatan seperti tidak dapat memenuhi permintaan terhadap pasangan.


Seharusnya apabila berada di dalam situasi begini, pasangan perlulah banyak mencari sebanyak ilmu yang boleh untuk menangani situasi menopaus dan paling penting sokongan moral daripada pasangan sendiri.

Bagaimana SHAKLEE membantu wanita MENOPAUS?

Alternative lain iaitu Shaklee menawarkan vitamin untuk membantu anda untuk menghadapi situasi begini dengan lebih tenang dan menyakinkan. GLA Complex Shaklee adalah vitamin terbaik yang boleh diambil oleh wanita yang menghampiri menopause ataupun yang telah menopause. Bagaimana GLA Complex Shaklee membantu wanita-wanita ini?

1- Antara fungsi utama GLA Complex ialah mengawal selia hormon estrogen dan testosteron. Semasa menopos, hormon estrogen turun secara mendadak. Pengambilan GLA complex membantu dalam penghasilan semula hormon estrogen. Selain itu hormon estrogen yang meningkat akan membantu pemulihan mood swing yang biasa berlaku dikalangan wanita menopos.

2- Bagi wanita yang mengalami menopos awal (pre-menopos) adalah sangat digalakkan mengambil GLA. Ini kerana GLA membantu melambatkan menopos dengan cara memperbaiki keadaan semasa seperti rasa panas (hot flushes), insomnia, ketidakhadaman dan depresi.

3- Pengambilan jangka panjang juga mampu melambatkan penuaan, mengetatkan kembali uterus, memberi tone kepada uterus dan kulit menjadi lebih lembap dan muda.

4- Wanita menopos yang kerap mengalami kepanasan dan timbul bintik ruam, ia boleh dikurangkan dengan GLA. GLA membantu memperbaiki inflamasi kulit seperti kulit kering, eczema, kegatalan, dan mengurangkan rasa sakit seperti bengkak sendi.

5- Pertambahan berat wanita menopos juga agak membimbangkan. Ini juga boleh ditangani dengan mengambil GLA complex. GLA membantu menurunkan kadar kolesterol jahat LDL, meransang peredaran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, dan mampu membantu menurunkan berat badan.

Jadi, GLA Complex adalah sangat disarankan untuk wanita berusia terutamanya yang bakal, dan sedang menghadapi menopause.

Testimoni daripada pengguna:


Jadi, jika berminat untuk mendapatkan GLA dengan harga dan konsultasi istimewa dari Adrina, boleh terus whatsapp adrina ye. =)


===============================================
BERMINAT UNTUK DAPATKAN VITAMIN SHAKLEE?

Boleh WhatsApp
Adrina 019-9673391
✿ FREE SPECIAL CONSULTATION 
✿ FREE SPECIAL e-Book 

Jika nak Adrina COD area PUCHONG, SRI KEMBANGAN, USJ, SHAH ALAM, BANDAR KINRARA, PUTRA HEIGHT boleh hubungi Adrina untuk temujanji. 

Adrina akan pos ke alamat ke seluruh Malaysia jika anda di luar kawasan ;)
========================================

0 comments:

Post a Comment