Thursday, January 16, 2014

OMEGA GUARD



APA ITU OMEGA GUARD?

Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. 


Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement.

Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.

Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima.

Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.

Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.

Bagaimana Omega 3 Dapat Bantu Menurunkan Berat Badan?

Bagusnya khasiat Omega Guard Shaklee ni, omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee juga membantu menurunkan berat badan dengan efektif. 

Sambil kurangkan kolestrol, sihatkan jantung, boleh turunkan berat badan dengan omega 3. Kita memerlukan sumber omega 3 kerana tubuh kita tidak dapat menghasilakn EPA dan DHA yang terkandung dalam omega 3. 

Pengambilan supplement Omega Guard setiap hari membantu menyokong keperluan omega 3 harian anda terutamanya untuk menjayakan misi menurunkan berat badan.

Omega 3 berperanan meningkatkan aliran darah dalam badan ke otot semasa bersenam dan membantu meransang enzim yang membawa lemak yang tersimpan dan kemudian tukarkan menjadi tenaga dan seterusnya turunkan berat badan anda secara tidak langsung

Kebanyakkan kita tidak mampu mengambil jumlah Omega 3 yang mencukupi berbanding orang eskimo yang sememangnya ikan merupakan makanan ruji mereka. 

Oleh itu, pengambilan supplement Omega 3 membantu anda mendapatkan jumlah Omega 3 yang diperlukan oleh tubuh untuk membakar lemak yang tersimpan dalam tubuh anda.

Kadar obesiti di negara-negara Norway dan jepun yang rakyatnya gemar menikmati ikan adalah lebih rendah berbanding negara-negara lain kerana diet mereka kaya dengan Omega 3. 

Pengambilan konsisten Omega 3 juga membantu meneutralkan masalah hormon leptin anda yang memberi isyarat lapar dan kenyang kepada otak. 

Tanpa anda sedari, hormon leptin yang tidak berfungsi dengan baik gagal memberi isyarat lapar dan kenyang dengan baik ke otak dan menyebabkan kita terus mengambil makanan walaupun sebenarnya tubuh perlukan tambahan air bukan makanan. (credit: Mommy Lyna)


KELEBIHAN 


1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 

3. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal  berteknologi terkini.

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask  omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, 
merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.
8. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon pms wanita.

9. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan.

10. Mencegah salur darah dari tersumbat.

11. Omega 3 dapat mengelakkan strok


12. Mengekalkan tekanan normal darah

13. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher

14. Mengurangkan sakit kepala

15. Merendahkan kolestrol

16. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan

17. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL

18. Mengawal masalah obesiti

19. Mengurangkan risiko penyakit jantung

20. Sangat bagus untuk ibu hamil- membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin

21. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak

22. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak- kanak

23. Membantu menyihatkan paru-paru

24. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll


25. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)

26. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang

27. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon

28. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan

29. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 

30. Memelihara fungsi-fungsi sendi

31. Mencegah penyakit gout

32. Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

  •  Mencegah insomnia
  •  Mengurangkan tekanan emosi
  •  Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
  •  Membantu memperbaiki masalah autism
  •  Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak  hyperactive
  •  Mengurangkan masalah schizophrenia
  •  Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

PENGGUNA SASARAN 

1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus
12. orang yang ingin menurunkan berat badan
13. orang yang sakit sendi


TESTIMONI


"Wani juga bagi makan omega ni kat anak wani yang sulong..

die selalu batuk2 jer.. kalo pas minum susu terbatuk, habis laa.. sume kuar balik.. anak wani setahun setengah.. nama die laila..wani akan bocorkn sikit kapsul omega ni, kuarkan minyak die kat sudu pastu trus suap.. bagi yang dah ader gigi bole trus kunyah or telan.. anak wani gigi baru berapa kerat je..hehe.. wani bagi sebelom die tdo..selalunya pas makan die akan batuk juga..  pastu muntah.. kuar la kahak dengan ape die makan sikit.. pastu trus tak batuk.. mungkin kahak tu yg menyebabkan tekak die gatal.. 



laila sibuk dengan omega die..

(credit: Wani  )
















===============================================
BERMINAT UNTUK DAPATKAN VITAMIN SHAKLEE?

Boleh WhatsApp
Adrina 019-9673391
✿ FREE SPECIAL CONSULTATION 
✿ FREE SPECIAL e-Book 

Jika nak Adrina COD area PUCHONG, SRI KEMBANGAN, USJ, SHAH ALAM, BANDAR KINRARA, PUTRA HEIGHT boleh hubungi Adrina untuk temujanji. 

Adrina akan pos ke alamat ke seluruh Malaysia jika anda di luar kawasan ;)
========================================



Reactions:

0 comments:

Post a Comment