Wednesday, January 15, 2014

APA ITU COLLAGEN POWDER SHAKLEE?






Assalamualaikum & hi semua!

Entry kali ni Adrina nak share tentang COLLAGEN POWDER SHAKLEE..Jom try baca testimoni...






haa..dah taw kan kenapa ramai orang suka Collagen Powder Shaklee! hihi

1. Apa kandungan collagen shaklee?
Kandungan utama collagen shaklee adalah dari sisik ikan merah, iaitu salah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding kolagen haiwan yang lain. 

Ada 7 lagi kandungan tambahan iaitu;

1. Ekstrak Kerang-kerangan - Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata

2. Elastin dari kolagen ikan - Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dna anjal.

3. Lactobasilus Acidophilus - Sejenis bakteria baik yang membantu untuk mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaa semulajadi sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen.

4. Ekstrak Pfaffia - Pfaffia juga digelar sebagai Ginseng Brazil yang bila diganbungkan dengan enstrak biji benih Camellia Japonica, dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan mebuatkan kulit lembut, lembap dan rata.

5. Ekstrak biji benih Camellia Japonica - Mengandungi asid oleik, sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul, dan bahan antioksida semulajadi.

6. Isoflavon yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas

7. Vitamin C dan Vitamin B - Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen semulajadi yang melawan radikal bebas dan merosakkan kulit kita. Vitamin- Vitamin B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk mengahsilakan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.


2. Apa istimewanya Collagen Powder Shaklee?

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. 

Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. 

Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu (melalui ujian klinikal)


3. Macam mana bentuk Collagen Powder Shaklee? Serbuk ke pil?

Ianya berbentuk serbuk yang mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran. 1 kotak mengandungi 15 sacet di mana setiap sacet mengandungi 15mg.


4. Tahan berapa lama 1 kotak Collagen Powder Shaklee

Untuk kesan yang lebih optimum, disarankan ambil 1 sacet setiap hari. Jadi untuk satu kotak penggunaan selama 15hari. Walaubagaimanapun, pengguna boleh juga ambil selang sehari (untuk 30 hari penggunaan).


5. Macam mana aturan makan Collagen Powder Shaklee

Sangat mudah! Hanya campurkan 1 sacet collagen bersama sebarang minuman kegemaran. Diambil sebaiknya pada waktu malam kerana waktu malam adalah waktu pembinaan semula kulit. Jika sudah consume ESP atau mealshake, boleh dibancuh bersama ESP dan mealshake.


6. Berapa harga Collagen Powder Shaklee?

Harga runcit RM298. Jika anda inginkan harga yang buat anda tersenyum boleh hubungi Adrina ye..pasti berbaloi-baloi!

Jangan terkejut pula bila tahu harga. Harga collagen ini berdasarkan sumber yang diperolehi untuk menghasilkan collagen powder shaklee. Pastinya kerana kualiti yang dijaga untuk penghasilan collagen ini. Sumber dari ikan laut dalam adalah sukar untuk diperolehi. Jadi harga setanding dengan kualiti.


7. Siapa sesuai amik Collagen Powder Shaklee?

Collagen sesuai diambil oleh mereka yang mengalami masalah berikut:

  • Terdapat garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata, penglihatan kabur.

  • Gusi yang tidak sihat

  •  Rambut kering dan bercabang di hujung

  • Liang roma besar, pigmentasi, jeragat, kulit kering
  •  Garis halus pada leher
  •  Kulit hilang keanjalan, lebih kering. Kelihatan tua daripada umur sebenar. Organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan.
  •  Payudara dan punggung kelenturan
  • Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi.
  •  Kulit senang pecah, pudar dan kekuningan

8. Macam mana rasa Collagen Powder Shaklee

Collagen shaklee ada rasa macam ikan sedikit. Tetapi rasa tu akan hilang jika dibancuh dengan minuman berperisa. Jadi jangan takut untuk mencuba.


9. Boleh tak Collagen Powder Shaklee diambil bersama product lain?

Boleh tiada masalah cuma jarakkan pengambilan selama 2-3 jam.


10. Ibu menyusu boleh ambil tak collagen shaklee?

Kebanyakan kandungan collagen powder shaklee adalah sesuai untuk ibu menyusu. 

Jika anda dan bayi anda boleh terima supplement alfalfa, bermakna collagen powder juga insyaaAllah tidak menjadi masalah. 

Malah ada yang beritahu setelah mengambil collagen, susu semakin mencurah-curah dan anak asyik nak menyusu.

 Jika tidak pernah menggunakan alfalfa, boleh juga menggunakan rules of 4 days. Iaitu cuba ambil collagen sealma 4 hari berturut-turut jika tiada kesan kepada bayi dan anda, bermakna anda boleh teruskan pengambilan. 

Tetapi satu yang pasti, kandungan collagen adalah semulajadi, no additive is added. Sekali lagi, jangan takut untuk mencuba.



===============================================
BERMINAT UNTUK DAPATKAN VITAMIN SHAKLEE?

Boleh WhatsApp
Adrina 019-9673391
✿ FREE SPECIAL CONSULTATION 
✿ FREE SPECIAL e-Book 

Jika nak Adrina COD area PUCHONG, SRI KEMBANGAN, USJ, SHAH ALAM, BANDAR KINRARA, PUTRA HEIGHT boleh hubungi Adrina untuk temujanji. 

Adrina akan pos ke alamat ke seluruh Malaysia jika anda di luar kawasan ;)
========================================



Reactions:

0 comments:

Post a Comment