Friday, January 17, 2014

COQHEALTH PLUS


APAKAH COQ HEALTH PLUS SHAKLEE?


CoQ Health Plus shaklee merupakan supplement yang mengandungi campuran:
  • 28 miligram (mg) (CoQ10)
  • Vitamin E dan ekstract Teh Hijau 
yang di hasilkan oleh jenama Shaklee, syarikat suplement no 1 di dunia yang memperkenalkan konsep vitamin semulajadi 100%.

“Produk ini didatangkan di dalam bentuk kapsul dengan bantuan minyak kacang soya bagi memastikan penguraian serta penyerapan yang maksimum dalam sistem tubuh badan ketika diambil.


“Dengan sebiji kapsul yang diambil sehari selepas makan, ia mampu menyokong penghasilan tenaga bagi jantung, meningkatkan peredaran serta membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah serta juga kaya dengan lain-lain kebaikan.


Setiap botol mengandungi 30 kapsul lembut CoQ Health Plus. Disarankan1-2 kapsul sehari selepas makan terutama selepas makan makanan berlemak dan berminyak.

APE ITU Coenzyme Q10?


Coenzyme Q10 atau secara ringkasnya, CoQ10 adalah sejenis vitamin antioksida larut lemak yang terbentuk secara semulajadi di dalam setiap sel di dalam tubuh kita.


CoQ10 ini sangat sangat diperlukan untuk membolehkan sel-sel tubuh kita menghasilkan tenaga sendiri, agar sel-sel tubuh kita kekal berfungsi, di mana CoQ10 berperanan sebagai pencetus tenaga.

Proses penghasilan tenaga ini berlaku beribu-ribu kali setiap saat.

CoQ10 ini ditemui lebih banyak di dalam organ-organ yang kuat berkerja, seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas.

Tubuh kita memerlukan 10mg CoQ10 sehari, bersamaan 0.33kg daging atau 0.61kg ayam sehari, memang mustahilkan…so dapatkan dari sebutir CoQ Health Plus Shaklee.

Penghasilan coQ 10 oleh Tubuh


Penghasilan CoQ10 pada manusia, dilakukan oleh sel-sel dalam tubuh. 

Penghasilan CoQ 10 dalam badan melibatkan satu proses- yang melibatkan 17 langkah- yang memerlukan nutrien yang berikut: riboflavin (B2), niacinamide (B3), asid Pantothenic (B5), pyridoxine (B6), cobalamin (B12), asid folik, vitamin C, dan banyak unsur-unsur surih yang lain. Oleh itu, terdapat banyak cara sintesis yang kompleks koenzim Q10 boleh diganggu. 


Ada kemungkinan bahawa ramai orang yang mempunyai masalah kesihatan yang mengalami kekurangan ko-enzim Q10 disebabkan pengambilan makanan yang tidak mencukupi nutrien yang diperlukan dan / atau pengambilan satu atau lebih ubat-ubatan yang mengganggu sintesis koenzim Q10.


Semakin usia meningkat, penghasilan Q10 oleh tubuh didapati turut menurun, oleh itu pengambilan suplimen CoQ Health Plus ini sangat penting bagi menjaga tenaga jantung anda.


KELEBIHAN

1- Untuk memberi tenaga kepada Jantung, kekurangan coQ10 akan memberikan kesan kepada jantung dan sistem kardovaskular kerana jantung adalah otot yang paling banyak menggunakan tenaga.

2- Sebagai anti-oksidan, coenzyme Q10 menghalang proses yang menyebabkan penyakit kardiovaskular, termasuk aterosklerosis (arteri tersumbat) dan mengurangkan kekerapan ”angina episode” .


3- Doktor telah menggunakan coQ10 untuk merawat kanser payudara dan prostat serta kesihatan sokongan kepada pesakit yang menjalani proses kimoterapi.


4- Meningkatkan pengeluaran insulin bagi pesakit kencing manis.

5- Membantu masalah berkaitan dengan gusi (periodontal disease) seperti gingivitis.

6- CoQ10 juga baik untuk kesihatan mental contohnya penyakit parkinson .

7- CoQ10 juga amat dicadangkan dalam program pengurusan berat badan dan masalah fatique.


8- Kesuburan lelaki, ia peningkatan jumlah sperma dan motalitas sperma.


TESTIMONI

Sebenarnya saya sendiri baru berkesempatan mendalami produk CoQ Health Plus kerana kebetulan bulan ini Shaklee melancarkan promosi Beli 6 percuma 1 manakala pelancaran produk untuk pasaran Malaysia pun baru dibuat iaitu pada pada 8 Jun 2013 lalu.


Tak kenal maka tak cinta! Setelah mengenali produk, saya kini berasa memang sudah jatuh cinta dan tak sabar untuk mencubanya sendiri.

CoQ Health Plus ini memang satu keperluan kerana umur saya yang sudah meningkat dan produk ini dapat memberikan tenaga yang diperlukan kepada setiap sel-sel dalam tubuh apatah lagi sel-sel yang telah bekerja keras seperti jantung, buah pinggang, pankreas dll.


===============================================
BERMINAT UNTUK DAPATKAN VITAMIN SHAKLEE?

Boleh WhatsApp
Adrina 019-9673391
✿ FREE SPECIAL CONSULTATION 
✿ FREE SPECIAL e-Book 

Jika nak Adrina COD area PUCHONG, SRI KEMBANGAN, USJ, SHAH ALAM, BANDAR KINRARA, PUTRA HEIGHT boleh hubungi Adrina untuk temujanji. 

Adrina akan pos ke alamat ke seluruh Malaysia jika anda di luar kawasan ;)
========================================


0 comments:

Post a Comment