Monday, January 18, 2016

Rawatan untuk Darah Rendah bagi Ibu Mengandung

Assalamualaikum dan hi. Setiap kali check up baby mesti nurse pesan "Adrina..HB awak ni makin rendah ni..." alamaakk! risauunyeee.....Terus call upline order VITALEA SHAKLEE...hihi 

Orang cakap makan hati, kerang dan ape tah lagi..tapi tekak nie tengah pregnant macam xde selera pulak nak makan hati kerang semua tu..hehe demand ok. baby tak mo. no no no. haha

So, harini nak share suplement terbaik Shaklee untuk tambah darah. Actually ibu mengandung yang takmau amek banyak-banyak suplement, boleh jee ambil VITALEA sahaja pun dah memadai. hihi

SET TAMBAH DARAH SHAKLEE



1) Vita-Lea with Iron Formula
  • Kenapa Iron penting untuk tambah darah?
  • Perlu difahami bahawa masalah low HB/Anemia?kurang darah adalah disebabkan oleh kegagalan badan membentuk sel darah merah. Pembentukan sel darah merah memerlukan oksigen. Oksigen memerlukan agen pengangkut dan pengangkut oksigen dalam darah ialah Iron!!
  • Tanpa agen pengangkut, oksigen tidak dapat dibekalkan untuk pembentukan sel darah merah yang menyebabkan anemia yang akhirnya pada tahap tertentu boleh mengancam nyawa.
2) B-Complex with Folic Asid
  • Tambahan dos B-12 dan asid folik dalam nutrisi harian.
  • Vitamin B-12 merupakan vitamin terpenting untuk memastikan pembentukan sel darah merah yang sihat dan sempurna.
  • Asid folik pula untuk pembentukan, pertumbuhan dan perkembangan sel yang sempurna.
  • Kenapa perlu B-Complex sedangkan hanya B-12 dan asid folik (B9) yang diperlukan untuk mengatasi masalah anemia?
  • Perlu difahami bahawa setiap vitamin B, terutama 8 vitamin terpenting dalam B-Complex saling menyokong fumgsi utama satu sama lain. Adalah penting untuk mengambil kesemua 8 vitamin B untuk keseimbangan fungsi dalam badan.
3) Sustained Release Vitamin C
  • Membantu penyerapan zat besi, asid folik & B-12. Kegagalan penyerapan vitamin hanya mensia-siakan pengambilan vitamin tambah darah. Lengkapkan kesemua keperluan untuk memastikan penyembuhan menyeluruh.


Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM65 sahaja seumur hidup dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli.

Boleh dapatkan produk SHAKLEE dengan harga runcit disini.
Boleh whatsapp Adrina 019-9673391 untuk harga yang lebih berbaloi-baloi.



Reactions:

0 comments:

Post a Comment