Tuesday, February 10, 2015

Kebaikan Vita-lea For Children

PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG: 
Kebaikan VITALEA FOR CHILDREN


Assalamualaikum dan salam vitamin cinta. Harini adrina nak share kebaikan VITALEA FOR CHILDREN

Agak lama dah VITALEA FOR CHILDREN ni tak dikeluarkan. Harga dulu dan sekarang pun ada bezanye..

Mesti ada orang di luar sana yang mempertikaikan harga VITALEA FOR CHILDREN sekarang MAHAL sikit dari harga VITALEA FOR CHILDREN yang dulu.. tapi kenapa???



Mesti formula atau bahan yang digunakan juga diperbaharui dengan hebat sehingga harganya jadi begitu hebat?


 400% iodin 


Menurut sumber: http://raisingchildren.net.au/articles/iodine.html, iodin memang sangat penting untuk perkembangan dan pertumbuhan terutamanya di kalangan bayi dan kanak-kanak.


Jika kanak-kanak tidak mendapat iodin secukupnya, mereka boleh terkena penyakit hypotiroid, membantutkan pertumbuhan badan, menyebabkan pernafasan dan menelan makanan sukar, mendapat kenaikan berat badan secara mendadak, kulit kering, rambut gugur, mudah penat, mudah dijangkiti demam dan selsema, kurang kecerdasan IQ.

 Vitamin B 


Formula diperbahurui lain adalah vitamin B, kenaikan sebanyak paling tinggi 187% yang mana vitamin B amat penting untuk kecerdasan tubuh dan minda anak anda.


 Zinc 


Terdapat juga penambahan zinc sebanyak 233%. Zinc ini sangat penting untuk mengelakkan daripada kelembapan dalam pertumbuhan anak anda. Zinc merupakan mineral trace yang pentin guntuk otak. Menurut “American Journal of Clinical Nutrition.” anak anda sepatutnya mendapatkan zinc yang secukupnya dalam diet harian mereka. 


Selain itu, zinc juga amat penting untuk menyokong fungsi otak, menguatkan imun sistem dan mengelakkan anak anda daripada mudah jatuh sakit. 

Zinc juga membantu anak anda supaya mudah pulih selepas cedera. ia juga membantu menaikkan sensitiviti anak anda terhadap deria bau, rasa dan penglihatan dan mengelakkan kerosakan sel yang boleh menyebabkan penyakit jantung dan kanser.

Jika anda tidak memberikan anak anda multivitamin, anak anda perlukan makanan berikut secukupnya. :

Vitamin A   : 2500IU bersamaan 1.5 cawan lobak
Vitamin C   : 60 mg bersamaan 6oz jus oren
Vitamin D   : 400IU bersamaan 8oz susu
Asid folik    : 400mcg bersamaan 4 cawan brokoli masak
Zat besi       : 6mg bersamaan 1.5 cawan spinach masak
Magnesium : 40mg bersamaan 6.5 cawan brussel sprout
Zinc             : 5mg bersamaan 3 cawan kacang ginjal

Anda rasa boleh ke anak anda makan semua ni dalam sehari???


Sekarang anda lebih mudah untuk pastikan mereka mendapat vitamin yang secukupnya setiap hari daripada makanan mereka, hanya berikan 1-2 tablet multivitamin ini sehari sudah menyamai semua senarai makanan yang adrina sebutkan di atas.


VITALEA FOR CHILDREN chewable dari shaklee ini merupakan multivitamin kanak-kanak yang POWER kerana:
  • Ia memberkalkan 100% vitamin C, D dn E, serta BONUS: 8 jenis vitamin B yang penting
  • Ia membekalkan 200mcs kalsium, magnesium, zinc, copper dan banyak lagi
  • Ia tidak dicampur bahan perisa tiruan, perasanya adalah semulajadi dan enak, Ia juga tidak menyebabkan kaviti
  • Ia sangat lazat macam gula-gula sugus, perisa anggur

Inilah dia Vita lea for children , multivitamin kanak-kanak terhebat dan terlaris di Malaysia!!




=====================================
BERMINAT UNTUK DAPATKAN VITAMIN SHAKLEE?

Boleh WhatsApp
Adrina 019-9673391
✿ FREE SPECIAL CONSULTATION 
✿ FREE SPECIAL e-Book 

Adrina akan pos ke alamat ke seluruh Malaysia jika anda di luar kawasan ;)
========================================

***Yuran menjadi ahli Shaklee seumur hidup hanyalah RM65RM10 dikenakan oleh pihak Shaklee untuk kos penghantaran KIT SHAKLEE ke rumah anda bagi tujuan pengakrifan ID. Tetapi, jika Adrina sendiri COD KIT SHAKLEE untuk ahli baru. Tiada sebarang cas penghantaran dikenakan. Hanya RM65 dan baki akan dipulangkan kepada anda semasa COD jika anda bank in RM75.

✿ TQ. SIHAT BERSAMA VITAMIN CINTA ✿
Reactions:

0 comments:

Post a Comment