Tuesday, February 10, 2015

JANA PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE


MANFAAT JADI AHLI SHAKLEE 

SHAKLEE memberikan kita 3C iaitu:


✿ Shaklee adalah bisnes MLM yang satu-satunya membolehkan anda layak dapat bonus walaupun tiada downline. 

✿ Shaklee adalah bisnes MLM yang adil lagi saksama. 

✿ Shaklee adalah bisnes yang dah lama dan produk terbukti berkesan selamat semulajadi! 

1) CASH 

✿ Bonus Peribadi Sehingga (21%) ✿ 

Bonus Peribadi Bersih merupakan pendapatan yang dibayar oleh Shaklee berdasarkan jumlah point bulanan anda. 


Setiap vitamin Shaklee ada point yang tersendiri dimana point yang telah ditetapkan oleh pihak Shaklee. 

Setiap pengedar yang lepas 150point, secara automatik akan dapat BONUS PERIBADI daripada Shaklee pada pertengahan bulan depannya! Siapa nak bagi kan duit kan kita senang-senang je! hihi 

Cth: Adrina pada bulan September 2013 telah mendapat1600point pada hujung bulan tersebut. berapakahBONUS yang Adrina dapat? 

1600point X RM3.00 X 14% = RM672 

Jadi, pada bulan October 2013, Shaklee telah kreditkan terus ke akaun bank Adrina sebanyak RM672. Alhamdulilah sapa nak bagi duit kat kita kan! 

Kenapa 14%?? peratus pengiraan bonus telah ditetapkan oleh pihak Shaklee. Jadi jom join Ahli, Adrina akan bagi konsultasi terbaik untuk anda!!


✿ Bonus Kumpulan Peribadi Sehingga (21%) ✿ 

Pengedar perlu mempunyai Downline untuk melayakkan diri mendapat Bonus Kumpulan Peribadi! 

Bonus Kumpulan Peribadi Bersih merupakan pendapatan yang dibayar oleh Shaklee berdasarkan jumlah point Kumpulan Bulanan anda. 

Peratusan Bonus Peribadi Kasar diambilkira melalui point kumpulan anda. Peratusan ini akan meningkat seiring dengan kenaikan tanggungjawab kepimpinan anda bilamana anda menaja pengedar baru masuk ke dalam kumpulan anda.

Untuk melayakkan diri menerima Bonus Peribadi, Penged
ar mestilah mempunyai paling minimum 30 point Peribadi dalam bulan pembayaran bonus.

Cth: Adrina pada bulan September 2013 telah mendapat 1600point pada hujung bulan tersebut. Downline Adrina iaitu Fatin telah mendapat 150point, Mariam 300point, dan Mila 550point. Berapakah BONUS yang Adrina dapat? 

Adrina = 1600point (14%) 
Fatin = 150point (5%) 
Mariam = 300point (8%)
Mila = 550point (8%) 

Total adalah 2600point (17%)


2600point ini dikenali sebagai BONUS KUMPULAN PERIBADI. Jadi bonus yang Adrina akan dapat dikira berdasarkan peratus bonus yang kumpulan peribadi yang dihasilkan pada bulan tersebut. 

2600point = 17%, jadi bonus Adrina dikira: 
1600point X RM3.00 X 17% = RM816


Jadi, pada bulan October 2013, Shaklee telah kreditkan terus ke akaun bank Adrina sebanyak RM816. Kenapa Adrina tak ambil 2600point tu untuk pengiraan bonus sendiri? Sebab 

Shaklee adil lagi saksama. Shaklee hanya kira point yang setiap sorang pengedar hasilkan sahaja. tidak boleh ditambah dengan point downline.


Ditambah point downline hanya untuk menentukan peratusan yang akan didarabkan sahaja. 

Downline hanya menolong dari segi peratus sahaja. jika upline mendapat 0 point, dia tidak layak sama sekali untuk mendapat bonus walaupun downline ada 500point. 

adil bukan? sapa buat dia dapat!! hihi


✿ Bonus Dedikasi ✿

Pengedar perlu mempunyai Downline untuk melayakkan diri mendapat Bonus Dedikasi ini. 

 Bonus dedikasi dikira berdasarkan peratus yang sedia ada dapat ditolak dengan peratus downline. Dahla dapat bonus peribadi, Shaklee baik hati bagi BONUS DEDIKASI lagi taw! 

Cth: Adrina pada bulan September 2013 telah mendapat 1600point pada hujung bulan tersebut. Downline Adrina iaitu Fatin telah mendapat 150point, Mariam 300point, dan Mila 550point. berapakah BONUS DEDIKASI yang Adrina dapat? 



Adrina = 1600point (14%) 
Fatin = 150point (5%) 
Mariam = 300point (8%) 
Mila = 550point (8%) 

Total adalah 2600point (17%)


BONUS DEDIKASI: 150Point x RM3.00 X (17% - 5%) =RM54 
BONUS DEDIKASI: 330Point x RM3.00 X (17% - 8%) =RM89.10 
BONUS DEDIKASI: 550Point x RM3.00 X (17% - 8%) =RM148.50 

Total adalah RM291.60 

Macam Adrina cakap tadi, Bonus dedikasi dikira berdasarkan peratus yang sedia ada dapat ditolak dengan peratus downline. 

Jadi, bonus dedikasi yang Adrina akan dapat ialah RM291.60. Bonus keseluruhan yang Shaklee akan kreditkan ke Adrina adalah RM816 + RM291.60 = RM1,107.60. Menarik bukan??


✿ Bonus Kepimpinan 
(sehingga 6 paras ke atas) ✿

Anda layak menerima Bonus Kepimpinan apabila anda melahirkan Pemimpin Jualan yang baru di dalam organisasi anda (“break out”). 

Bonus Kepimpinan dibayar kepada semua Pemimpin Jualan yang layak dan menepati prestasi yang digariskan untuk bonus ini.

Bonus Kepimpinan dibayar berasaskan pada point Kumpulan sehingga Pemimpin Jualan tahap ke-enam. Pembayaran bonus ini berasaskan jumlah sebenar Kiraan Mata pada Tahap Pertama (First Level Point Count) dalam kumpulan tersebut. Ini adrina akan cerita details selepas anda sampai ke tahap ini. 


2) CAR 


✿ Program Kereta ✿

Shaklee tidak memberikan kereta kepada kita tetapi Shaklee kreditkan duit untuk kita bayar kereta kita!! 

Program Subsidi Kereta Shaklee ialah program insentif yang ditaja khas oleh Shaklee untuk semua para Pemimpin Jualan Shaklee yang menepati syarat- syarat yang ditentukan.

Pemimpin Jualan yang menepati syarat kelayakan akan mendapat kredit kereta iaitu menerima cash daripada syarikat yang dikenali sebagai Bonus Kereta setiap bulan dimana mereka perlu memenuhi syarat perlaksanaan Program Kereta ini secara minimum. 

3) CONVENTION

✿ Program Konvensyen/ Insentif ✿

Sebaik sahaja anda mencapai pangkat Supervisor, anda telah mula mendapat mata terkumpul untuk Program Konvensyen Shaklee. Destinasi dan kelayakan UV bagi setiap konvensyen berbeza pada setiap tahun.


✿ Insentif Coordinator (sehingga 1.5%) ✿

Bonus Insentif Khas Shaklee (Insentif Coordinator) merupakan satu insentif dan ganjaran bagi prestasi perniagaan cemerlang yang ditawarkan kepada pangkat Coordinator dan ke atas, yang layak. 

KELEBIHAN BERDAFTAR DENGAN ADRINA 

Bimbingan intensif disediakan secara ONLINE di Facebook, group EXCLUSIVE hanya pengedar sah yang berdaftar bersama kami layak menyertai dan mendapatkan RAHSIA KEJAYAAN kami yang tidak terdapat di mana-mana….GROUP….

Bimbingan OFFLINE - Coaching, Kelas bimbingan disediakan dan kami juga mengadakan Misi Road Tour ke setiap negeri di Malaysia.

Kami hanya memilih yang TERBAIK untuk bersama kami. Jika anda adalah yang TERBAIK, jom sertai kami!!!! kerana anda bakal JUTAWAN Shaklee berpendapatan 5angka….

CARA BERDAFTAR DENGAN ADRINA 


Jadi, jika anda ingin sertai Adrina dalam keluarga Shaklee, mudah je caranya!

YURAN RM75 SEUMUR HIDUP

Apa yang anda akan dapat dengan RM75 ini? Ini janji Adrina:
 

✿ Dapat menikmati harga ahli (less 18%-20%). 
✿ Bimbingan khas oleh otai shaklee 
(pendapatan rm20k sebulan!) 
✿ Bonus bulanan jika berusaha 
✿Sihat dengan shaklee 
✿ Tak perlu maintain point atau tidak wajib membuat pembelian untuk kekalkan keahlian.
✿ Shaklee menawarkan Cash, Car (bonus kereta) dan Convention (local dan International-Umrah bg Muslim)

Jika berminat, anda boleh bank in ke akaun Adrina sebanyak 

RM75 SAHAJA



HUBUNGI ADRINA


Segala soalan boleh hubungi Adrina..
Whatsapps je pon boleh di:

019-9673391

Reactions:

0 comments:

Post a Comment