Thursday, April 17, 2014

SET ECZEMA UNTUK KANAK-KANAK

Ekzema adalah keadaan kulit yang kering,kemerah-merahan dan gatal dan kadang-kadang Ekzema juga dikenali sebagai ekzema atopik atau dermatitis.Kawasan-kawasan yang paling terjejas di kalangan bayi adalah tangan, muka, leher, siku dan belakang lutut.


Ekzema menjadikan ketahanan kulit tidak berfungsi dgn cara yang sepatutnya. Ini boleh membuat kulit bayi atau anak anda adalah lebih mudah terdedah kepada jangkitan dan alahanyang boleh membuat keadaan menjadi lebih teruk.
Keadaan akan menjadi lebih teruk apabila kulit semakin mengering.Kulit mereka akan menjadi sangat gatal dan sekiranya digaru berulang-ulang, lapisan kulit akan terkoyak dan mula meruam.Kanak-kanak yang menghidap Ekzema ada yang sangat sensitif pada bahan kimia seperti syampu, pelembut kain, sabun dan lain-lain lagi.Bahan tersebut boleh menjadikan ekzema tersebut menjadi lebih teruk. Terdapat juga mereka yang sangat sensitif kepada bahan tertentu seperti nikel dalam barang kemas. 

Ekzema tidak boleh diubati, tetapi ia boleh dikawal dengan rawatan yang betul.

Mungkin ini berita sedih.Tapi, wani yakin, semua penyakit pasti ada penawarnya.So, parents, jgn Give up ok?teruskan usaha anda membantu anak anda menjalani kehidupannya dengan lebih baik, in shaa Allah.

Di dalam Shaklee, kami ada menyediakan set cadangan untuk mengurangkan masalah Ekzema anak anda.


Alhamdulillah, sudah ada parents yg sangat berpuashati dengan Set utk mengatasi Eczema di kalangan kanak-kanak ini.

===============================================
BERMINAT UNTUK DAPATKAN VITAMIN SHAKLEE?

Boleh WhatsApp
Adrina 019-9673391
✿ FREE SPECIAL CONSULTATION 
✿ FREE SPECIAL e-Book 

Jika nak Adrina COD area PUCHONG, SRI KEMBANGAN, USJ, SHAH ALAM, BANDAR KINRARA, PUTRA HEIGHT boleh hubungi Adrina untuk temujanji. 

Adrina akan pos ke alamat ke seluruh Malaysia jika anda di luar kawasan ;)
========================================


0 comments:

Post a Comment