Thursday, September 3, 2015

Indeks Glisemik?? Apa tu Indeks Glisemik (GI)?!!! Eeee....

Assalamualaikum dan salam vitamin cinta. Penah dengar tak orang cakap hooo ni bagus niee GI rendah...Indeks Glisemik (GI) rendah...bagus2...beria angguk2...haha tapi taw ke maksud dia apaa??!! jommm layan...hehe

Pengedar Shaklee Puchong

TAHUKAH ANDA?

 • Indeks Glisemik (GI) menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah.
 • Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (GI) yang tertinggi.
 • Karbohidrat dengan GI yang rendah pulak akan memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda.
 • Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.
 • Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol.
 • Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan.
 • ESP di cuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones ginistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.


PENDEK KATA GUNA AYAT ROJAK

 • Maksudnya disini, apa yang adrina paham dan ayat mudah difahami, kita perlulah ambil makanan yang indeks glisemik (GI) dia rendah...
pengedar shaklee puchong
 • Jadi, ia boleh pecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan kita.
 • Ini kerana mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.
ESP SHAKLEE GI RENDAH


 • ESP kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.
Pengedar shaklee puchong


KELEBIHAN INDEKS GLISEMIK (GI) RENDAH

1. Mencegah dan mengawal diabetes. Sebuah kajian yang diterbitkan dalam American Journal of Clinical Nutrition (Juli 2002) menyimpulkan bahwa makanan ber-indeks glisemik tinggi meningkatkan risiko terkena diabetes type 2.

Notes: ESP sangat sesuai untuk pengidap diabetes..Jika ibu atau ayah ada diabetes, hadiahkan ESP kepada mereka. 

2. Mencegah kanser. Artikel lain dalam jurnal yang sama menyebutkan adanya korelasi antara makanan tinggi indeks glikemik dengan kenaikan risiko kanser kolorektal, kanser payudara dan mungkin juga kanser ovarium dan prostat. Dr Atkins dalam New Diet Revolution menyebut hubungan antara kanser dengan indeks glikemik yang didasari oleh fakta bahwa sel kanser “mendapatkan makanan dari gula.” Buku itu juga menyebutkan bahwa penderita kanser payudara lebih mungkin untuk selamat dan kurang mengalami kekambuhan jika tingkat insulin tubuh mereka lebih rendah. 

3. Penyakit jantung. Risiko penyakit jantung meningkat selari dengan jumlah kolesterol tubuh Anda. American Journal of Clinical Nutrition juga melaporkan bahwa diet rendah indeks glisemik mengurangi kolesterol jahat dan trigliserida dalam waktu satu bulan. 

6. Menurunkan obesiti. Makanan dengan indeks glisemik rendah menciptakan rasa kenyang yang lebih besar dan bertahan lebih lama. (sebab itu makan ESP semasa perut kosong menyebabkan kita akan rasa kenyang yang berpanjangan). Sesuai diambil bagi mereka yang dalam proses diet. 

Nampak bukan kebaikan ESP? Jom dapatkan ESP bulan ni dengan harga PROMOTION yang menarik. ESP membuatkan anda rase segar dan bertenaga. Ikuti testimoni pengguna ESP.

pengedar shaklee puchong

pengedar shaklee puchongNAK DAPATKAN ESP SHAKLEE?

Boleh direct pm or whatsapp Adrina 019-9673391 sekarang.

0 comments:

Post a Comment