Wednesday, October 15, 2014

Penyelesaian Masalah Kulit

Assalammualaikum

Setiap wanita inginkan kulit yang cantik dan gebu. Tanyalah mana-mana wanita pun, pasti semua nak kelihatan cantik. Sebaik-baiknya perlulah kita cantikkan dalaman makan keserian dan kecantikan itu akan terpancar diwajah.

Jika anda ada masalah kulit muka seperti alahan kepada apa-apa makanan atau kebanyakkan orang alahan kepada makanan laut (seafood) alahan kepada cuaca yang terlalu panas atau terlalu kering. Ada juga yang alah pada air kotor dan hormon juga salah satu punca. Maka, berusahalah untuk penuhi zat pemakanan anda terlebih dahulu dan elakkan daripada menukar produk kecantikan muka terlalu kerap.

Nutrisi yang lengkap untuk badan adalah sangat penting dan memang ada perkaitannya dengan kulit muka serta kulit seluruh badan.

Kulit bermasalah? Selamat tinggal!
Risau juga nak tayang semula gambar yang saya sendiri tak nak tengok.Tetapi ini la kenangan sebenarnya untuk kita bersyukur dengan nikmat Allah bagi sebagai pinjaman. Ini sebenarnya ujian kecil buat diri pada tahun lepas.

Ya,sebelum ni memang ada naik jerawat dekat muka,tu pun time tertentu ja.Tapi kali ni setiap masa makin bertambah jerawat dekat wajah ni.Mungkin disebabkan cuaca,air dan alahan terhadap makanan.

Semasa ujian ni macam2 perasaan yang saya alami,sedih,kecewa dan yang paling teruk kurang keyakinan apabila orang tanya tentang wajah.

Pi fakulti pun segan,rasa malas.kalau kena matahari lagi sakit dan perit rasanya.Biasa la,cuaca Terengganu panas berbanding penang. 

Banyak produk saya dah pakai,tak perlu kot mention disini, memang habis duit tiap bulan beli produk untuk rawat muka.

Bulan 12 memang teruk sangat2,saya pergi hospital HSNZ untuk ambik darah. Doktor beritahu semua ok ja,dan minta saya untuk ambik vitamin yang boleh menambahkan zat,tambah pula saya kelihatan pucat time tu.

Pada hujung bulan 11 2013,kawan kenalkan ESP SHAKLEE, mulanya memang tak nak ambik tetapi bila diselidiki ttg shaklee ni,saya percaya kerana lebih 50 tahun sebenarnya syarikat ni sudah bertahan.

Bulan 1 tahun ni (2014),ayah saya bawa pergi jumpa doktor pakar kulit,dan beliau juga menasihati mengambil suplement/vitamin yang baik untuk pulihkan kulit. 

Setelah rawatan tersebut,saya teruskan dengan vitamin shaklee yang lain seperti ESP + B Complex + Vit C + Vit E. 

Alhamdulillah..Alhamdulillah Allah telah membantu saya keluar daripada ujian penyakit walaupun tidak serius seperti penyakit lain tetapi saya sudah berkeyakinan. Vitamin shaklee hanya usaha,Allah jua yang menyembuhkan.

Saya ingin menasihati kepada individu yang mempunyai masalah seperti saya,tak perlu menukar produk (skincare) macam2 sebab bukan boleh membaiki kulit anda tetapi kulit akan semakin teruk.

Percaya la..Tetapi rawat dalaman anda.pasti luaran juga terubat.Yakin pada usaha.Tawakal pada Allah.Cari yang halal dan baik!

Ikhlas,
(Auni Azman)


SUMBER



Set Kecantikan Shaklee + ESP



.===============================================
BERMINAT UNTUK DAPATKAN VITAMIN SHAKLEE?

Boleh WhatsApp
Adrina 019-9673391
✿ FREE SPECIAL CONSULTATION 
✿ FREE SPECIAL e-Book 

Jika nak Adrina COD area PUCHONG, SRI KEMBANGAN, USJ, SHAH ALAM, BANDAR KINRARA, PUTRA HEIGHT boleh hubungi Adrina untuk temujanji. 

Adrina akan pos ke alamat ke seluruh Malaysia jika anda di luar kawasan ;)
======================================================================




Reactions:

0 comments:

Post a Comment