Monday, April 13, 2015

ESP Shaklee VS Clomid Untuk Kesuburan Wanita

Assalamualaikum dan salam vitamin cinta. 

Sekiranya anda mempunyai masalah kesuburan dan setelah bertahun mencuba, tentu sekali anda pernah mendengar tentang clomid. 


Clomid merupakan sejenis pil hormon yang biasa diberikan oleh doktor untuk membantu wanita yang mempunyai masalah kitaran haid, ovulasi yang tidak tetap atau tiada ovulasi dan juga masalah ovum yang tidak matang. Namun, pengambilan clomid ini perlu diawasi oleh doktor kesuburan supaya tiada kesan buruk yang berlaku.


Bagaimana Clomid Bertindak

Clomid mempunyai struktur yang hampir sama dengan estrogen. Clomid akan melekat di sel reseptor dalam hypothalamus bagi menghalang estrogen melekat di situ. Keadaan ini menyebabkan otak ‘ditipu’ bahawa badan kekurangan estrogen lalu badan akan menghasilkan lebih banyak hormon Follicle Stimulating Hormone (FSH) bagi merangsang folikel. Badan juga akan bertindak menghasilkan luteinizing hormone (LH) bagi meransang ovari.

Pengambilan ubatan clomid tanpa preskripsi yang tepat boleh menyebabkan masalah lain berlaku. Antaranya penghasilan folikel yang banyak. Dos yang diberikan juga mestilah tepat sesuai dengan keadaan wanita terbabit. Clomid mesti dicuba dalam tempoh maksimum 6 kali kitaran haid. Sekiranya anda masih gagal hamil dalam tempoh tersebut, anda perlu mencuba kaedah kesuburan yang lain.


Kaitan ESP Shaklee dan Clomid

ESP Shaklee mengandungi isoflavones yang berupaya merangsang kesuburan wanita. Ia mampu mendorong agar ovulasi berlaku dan mematangkan telur wanita. ESP Shaklee bertindak seakan-akan clomid di mana ia menyekat estrogen daripada melekat di sel reseptor.

Bezanya, clomid merupakan ubatan yang dihasilkan daripada manipulasi bahan kimia manakala ESP dihasilkan daripada bahan semulajadi. Jadi, ada baiknya anda memilih kaedah semulajadi berbanding perubatan kimia dalam usaha menambah zuriat.

Protein yang terdapat di dalam ESP juga mampu menghasilkan sel-sel baru di dalam rahim seterusnya menjadi kuat untuk menampung perkembangan janin. Semua sel-sel yang rosak dan cacat akan digantikan dengan sel-sel baru protein ESP. Oleh itu, kemungkinan untuk anda mengalami keguguran andalah rendah sekiranya anda mengamakan ESP.


Nak dapatkan ESP Shaklee??

Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM65 sahaja seumur hidup dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti.

Setiap pembelian akan disertakan dengan special ebook percuma.

Boleh hubungi or whatsapp 
Adrina 019-9673391

0 comments:

Post a Comment